Samuelin Poloneesi 2019 Oulu -ohjelma

Samuelin Poloneesi 15.-17.3.2019 Oulu

15.3. PERJANTAI

klo 19 Avajaiskonsertti – Pohjoisten jokien kuohuja
Esiintyjinä mm. Iin Laulupelimannit, Kuivaniemen ja Simon Pelimannit, Oulun Huuliharppuorkesteri, Hiijjen Pelimannit, Varjakka String Band, Pauhu, Otra, Ii-Team.
Paikka: Tulindbergin sali, Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu
Liput 10/5 €, ovelta

Klo 21 Poloneesiklubi (Tuba)
Esiintyjinä mm. Kassiahastus, Otra, HietaKettu, Rommakko ja Marjakangas&Mesimäki.
Paikka: Tuba Food & Lounge, Mannenkatu 2, Oulu
Vapaa pääsy.

Klo 21 Poloneesiklubi (Voimala)
Esiintyjinä mm. Vantaan kansanpelimannit, MAJA-duo, Yläsiirtola Ramblers, Etnoa!, Tarua, ym.
Illan lopuksi jamit!
Paikka: Voimala 1889, Kasarmintie 1, Oulu
Vapaa pääsy.

 

16.3. LAUANTAI

Samuelin Poloneesi 2019: Soiva Siili

Soiva Siili (kuva: Vesa Ranta)

klo 10 Lastenkonsertti: Soiva Siili, Miukeli, Otra ja Maija&Liisa
Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela muodostavat valtionpalkitun Soiva Siili -duon joka on tehnyt ja esittänyt  lastenmusiikkia vuodesta 1995 lähtien. Levyjä on ilmestynyt kolme kappaletta (Soiva Siili, Pääosassa Soiva Siili ja Soivan Siilin Joulu) ja keväällä 2019 julkaistaan uusin levy.

Muita esiintyjiä mm. Miukeli, Otra ja Maija&Liisa.
Paikka: Valvesali, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu
Liput: 6 €, perhelippu 16 € (2 aikuista + 2 lasta) + toimitusmaksu

klo 10-14 Pr-esiintymisiä
Pelimannit jalkautuvat kaupungille. Kirjastot, palvelutalot, kauppakeskukset.
klo 12 Suomen Kansanmusiikkiliiton vuosikokous
Paikka: Kabinetti III, Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu
klo 12.30 Kultaa, hopeaa ja pronssia – Pelimannimerkkien suoritustilaisuus
Paikka: Kabinetti III, Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu
klo 13 Aulasoittoja ennen ja jälkeen Pelimanniparaatin
Maakuntien pelimanniryhmiä aulasoitossa ennen Pelimanniparaatia. Oulun musiikkikeskus.

klo 14 Pelimanniparaati
Suurensuuri joukko esiintyjinä eri puolilta Suomea saapuvia pelimanneja ja pelimanniryhmiä mm. Iin Laulupelimannit + Kuivaniemen ja Simon Pelimannit, Oulunsalon Näppäripelimannit, Nivalan pelimannit, Säilyn Pelimannit, Hannu Rahikainen, Kortesjärven pelimannit, Talkoopelimannit, O´Dear, Ylä-Savon Pelimannit ja laulajat, Leppävirran Pelimannit, Kuopion pelimannit, Luunappi, Cu4, Espoon pelimannit, Suomen Sahansoittajat, Vantaan kansanpelimannit, Spelarit ja Sakarat Laulupelimannit, ym.
Paikka: Tulindbergin sali, Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu
Liput 15/12 €, perhelippu 30 € (2 aikuista + 2 lasta) + toimitusmaksu. Samalla lipulla Orivesi All Starsin levynjulkaisukonserttiin.

klo 17.30 Orivesi All Stars: Levynjulkaisukonsertti
OAS on Suomen suurin pelimanniorkesteri, joka on toiminut vuodesta 2011 alkaen Antti Järvelän johdolla. Orkesterin ainoa päämäärä on mielekkään musisoinnin harjoittaminen hyvässä hengessä – se saa myös näkyä ja kuulua. Orivesi All Stars on pelimannikollektiivi, johon voi osallistua minkä tasoinen ja ikäinen soittaja tahansa, eikä maantieteellistä rajoitusta osallistumiselle ole. Konsertin yhteydessä julkaistaan Orivesi All Starsin ensimmäinen tuplalevy.
Paikka: Tulindbergin sali, Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu
Liput: 15/12 €, perhelippu 30 € (2 aikuista + 2 lasta) + toimitusmaksu. Samalla lipulla Pelimanniparaatiin

klo 19 Sväng & Trad.Attack!
Liput: 25/20 € + toimitusmaksu. Ticketmaster
Paikka: Madetojan sali, Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu

Samuelin Poloneesi: Sväng

Sväng (kuva: Jimmy Träskelin)

Sväng

Sväng on asettanut huuliharppumusiikin riman uudelle tasolle sekä ohjelmistollaan että omintakeisella instrumenttien käytöllään. Reilun 10 vuoden mittainen kansainvälinen ura on ihastuttanut sekä yleisön että huuliharpun ammattilaiset ympäri maailman. Yhtyeen musiikki vakuuttaa taiturillisuudellaan ja viihdyttävyydellään, ja repertuaarillaan Sväng on osoittanut, että tämän ulkoisesti vaatimattoman instrumentin mahdollisuudet ovat rajattomat. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Eero Turkka
Eero Grunström
Pasi Leino
Jouko Kyhälä

Samuelin Poloneesi: Trad.Attack!

Trad.Attack! (kuva: Renee Altrov)

Trad.Attack!

Vuonna 2013 perustettu virolainen folkyhtye Trad.Attack! on nopealla vauhdilla noussut suursuosioon ja esiintynyt historiansa aikana jo lähes 30 maassa ympäri maailman. Yhtye valittiin vuonna 2016 Vuoden kansanmusiikkiyhtyeeksi Virossa. Lisäksi se valittiin Estonian Music Awardsissa 2016 vuoden yhtyeeksi sekä vuoden parhaan albumin ja vuoden parhaan etnoalbumin tekijäksi. Yhtye on julkaissut kaksi albumia, joista debyyttilevy AH! ilmestyi 2015 ja kakkosalbumi Kullakarva keväällä 2017.

Sandra Vabarna: säkkipilli
Jalmar Vabarna: kitara, laulu
Tõnu Tubli: rummut

Klo 21.30 Poloneesiklubi & Eroottisen kansanperinteen ilta
Illan aloittaa Eroottisen kansanperinteen ilta, jonka jälkeen Poloneesiklubi. Esiintyjinä mm. Jimmy Träskelin & Sampo Korva: Turvalan uunilla, Risto Kupari, Kortesjärven pelimannit, Luunappi, Jasso.
Paikka: Tuba Food & Lounge, Mannenkatu 2, Oulu.
Vapaa pääsy

Klo 21.30 Poloneesiklubi: Tanssi-iltamat
Klubin aloittaa energinen viuluduo Teho. Muita esiintyjiä mm. Spelarit, Oulun Pammaus, Talkoopelimannit, Borduna.
Illan lopuksi jamit!
Paikka: Voimala 1889, Kasarmintie 1, Oulu.
Vapaa pääsy

17.3. SUNNUNTAI

klo 10 Kansanlaulukirkko
(paikka tarkentuu pian)
Samuelin Poloneesi Oulu 2019

klo 12-13 Aulat soi!
Paikka: Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu

klo 13 Samuelin Poloneesi pääjuhla
Paikka: Madetojan sali, Oulun musiikkikeskus, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu

Liput: Liput 17/12 € + toimitusmaksu.

Esiintyjinä mm. MäSä-Duo, Teho., Salamakannel, Droichead, Nope, Riemupelimannit, oltermannit & Oulunsalon Näppäripelimannit ja Tradilalaiset, ym.

MäSä-Duo

MäSä-Duo on Kyösti Järvelän ja Lauri Kotamäen duo joka yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla eteläpohjalaisella otteella.  Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikikappaleista suomen eri alueilta. Ohjelmistoon kuuluu vanhoilta mestareilta opittuja lauluja, rekilauluja, kupletteja  pelimannisävelmiä ja sikermiä.

Teho.

Teho. On yhtä aikaa rajoja rikkova ja perinnetietoinen yhtye. Hannu Saha kuvailee Konsta Jylhä -kilpailun voittopuheessa: ”Teho.n muusikot tuntevat perinteen läpikotaisin. Raudanlujina, monipuolisina ammattilaisina he tekevät sillä mitä lystäävät ja pystyvät viemään musiikkia äärilaidasta toiseen.” Teho.n musiikissa yhdistellään saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bepopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä. Teho.n molemmat jäsenet ovat kansanmusiikkikentän kärkinimiä ja genrerajoja kaihtamattomia freelancereita. Heillä on vuosien yhteissoittokokemus mm. Frigg-yhtyeen riveistä, molemmat opettavat sivutoimisesti Sibelius-Akatemiassa ja  kummallakin on luotsattavanaan myös oma yhtye.

Salamakannel

Salamakannel oli aktiivinen – ja paljon radiossa soinut – nykykansanmusiikkiyhtye 1980-luvulla ja osin vielä 90-luvulla. Sen musiikissa yhdistyi pelimannimusiikki, erityisesti Perhonjokilaakson kantelemusiikki, amerikkalainen string band -musiikki ja erilaiset rock-vaikutteet. Olennaista oli myös yhtyeen jäsenten omat persoonalliset sävellykset.  Salamakannel syntyi uudelleen osana Kaustisen kansanmusiikkijuhlien 50-vuotisjuhlintaa 2017. Meno maistui niin mukavalta, että kesällä 2018 yhtye esiintyi jo muuallakin, mm. Siilifolkissa, Kaustisella ja Humppilassa. Palanneessa Salamakanteleessa edesmenneen Jussi Ala-Kuhan (1952-2007) on korvannut yhtyeelle tuttu pelimanni, nykyään Oulussa vaikuttava Antti Kettunen.

Nope

Nope on oululais-helsinkiläinen ryhmä, joka tuo tuulahduksen Perämeren pohjukasta ja soittaa omia ja uudelleen sovitettuja perinteisiä kappaleita. Herkkä laulu, armottomat viulusoolot ja svengaava rytmikkyys luovat koukuttavan yhdistelmän tuoretta ja perinteikästä, suomalaista kansanmusiikkia. Kappaleissa tehdään särkynein sydämin matkaa aina Neljän Tuulen tieltä Orimattilan lapsuusmaisemiin saakka. Teroita supikkaasi parhaaseen tanssikuntoon, sillä tämä bändi menee jalan alle. Ei ole häpe olla Nope!

Droichead

Droichead (“silta” iiriksi) on energinen irkkubändi Oulusta. Yhtyeen ohjelmisto koostuu menevästä irlantilaisesta tanssimusiikista sekä englannin- ja iirinkielisistä lauluista. Droichead yhdistää irkkujamien meiningin raikkaisiin sovituksiin, ja lopputuloksesta nauttivat sekä kuuntelijat että tanssijat.

 

Samuelin Poloneesi 2019: MäSä-Duo

MäSä-Duo (kuva: Marika Koskimäki-Ketelä)

HUOM! Järjestäjä pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin!

Lisätietoa: Janne Ojajärvi, tuottaja@kansanmusiikkiliitto.fi, 044 738 1933

Samuelin Poloneesi Facebookissa

 

Yhteistyökumppanit ja tukijat:

 

Samuelin Poloneesi 2019: Teho.

Teho. (kuva: Mitro Härkönen)

Pohjois-Pohjanmaan Kansanmusiikkiyhdistys
Oulun Musiikkijuhlat
Oulun kaupunki
Oulun Musiikkikeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Viro-instituutti
Kansalaisfoorumi
Musiikin Edistämissäätiö (MES)