Samuelin Poloneesi & Vinterstämma information till uppträdande grupper 2018

Bästa spelman,

Välkommen till Samuelin Poloneesi & Vinterstämma 16-18.3.2018 i Helsingfors!
Samuel Poloneesi är årets största händelse inom Suomen Kansanmusiikkiliitto och den hålls årligen på olika platser i Finland. Samuelin Poloneesi år 2018 arrangeras tillsammans med Vinterstämman i Helsingfors i samarbete med Uudenmaan kansanmusikkiyhdistys och Finlands svenska spelmansförbund. Teman är finlandssvenskhet, nyländsk folkmusik och ”Med alla kryddor – levande traditioner i folkmusik och folkdans”. Under Samuelin Poloneesi firas även det 50-åriga Suomen kansanmusiikkiliitto.

Spelmansgrupperna har många möjligheter att framträda. Du kan anmäla dig/din grupp till Polonäsklubben på fredag och lördag, till barnkonserten, till PR-spel, Spelmansparaden, Folksångskyrkan, huvudfestens allspel eller aulaspel. Dessutom finns det många möjligheter till buskspel.

• Anmälningstiden till evenemanget gick ut 31.12.2017. Efteranmälan på den här länken eller via epost: tuottaja@kansanmusiikkiliitto.fi
  • Huvudsakliga spelplatser för Samuel Poloneesi är Riddarhuset, Riddaregatan 1, Helsingfors och Savoy-teatern, Kaserngatan 46, Helsingfors
  • Uppspelningstillfällen för spelmansmärken (brons, guld, silver) hålls lördagen 17.3 kl 12:30, Helsingfors stadsmuseum
    Mera information om märkesuppspelningarna www.kansanmusiikkiliitto.fi/pelimannimerkki (på finska)
    Förfrågningar och anmälningar för uppspelning på förhand: toiminnanjohtaja(at)kansanmusiikkiliitto.fi, Päivi Ylönen-Viiri, tel 0500 431 913
  • Spelmansparad-konserten på lördagen presenterar såväl finsk som finlandssvensk spelmansmusik.
    Under spelmansparaden hör vi en genomskärning av det 50-åriga Suomen kansanmusiikkiliittos folkmusikgrupper. Finlandssvensk musik och landskapens mest omtyckta spelmansmelodier är också representerade.
    De uppträdande lagen ombeds välja en populär låt från den egna regionen. Lagen uppträder landskapsvis. Konferencieren behöver också få litet bakgrundsfakta om låten.
  • Folksångskyrkan 18.3 kl 10 i Helsingfors Gamla kyrka, Lönnrotsgatan 6, Helsingfors.
    Folksångskyrkan bygger på bekanta folkvisemelodier, vilka Anna-Mari Kaskinen har ordsatt på nytt förr mässbruk. Vi använder det nya och det gamla Kansanlaulukirkko-häftet, som kan beställas bl a här Adlibris.
  • Allspelslåtarna till huvudfesten 18.3.2018 publicerades i Kansanmusiikki-lehti nr 3/17, på www.spelmansforbundet.fi och här nedan.
    Allspelslåtarna övas 18.3.2018 kl 12:00-12:20, på Savoy-teatern.
    Samuel Poloneesis huvudfest börjar kl 13.

Allspelslåtar:
Samuel Poloneesi
Gungvals vid gungan
Schottis

Spelmansprogrammet blir klart i januari 2018 och det sänds ut till alla anmälda!

Till spelmännen erbjuder vi följande förmåner:
1) Med Spelmansarmbandet fritt inträde till de konserter som har osålda biljetter kvar.
2) Förmånligare logi på hotellen nedan.

På följande hotell har reserverats rum för Samuelin Poloneesi&Vinterstämma under tiden 16-18.3.2018, spelmännen bokar och betalar själva sina rum.

Kom ihåg att uppge bokningskoden som gäller för hotellet ifråga.

Eurohostel, Slottsgatan 9, Helsingfors
Bokningskod: Samuelin Poloneesi

47,10€ / dygn / standard rum för en person
52,00€ / dygn / standard rum för två personer

I priset ingår sänglinne och morgonbastu. Frukost kan beställas till priset 10,50 € / person.

Betalning vid ankomst.

www.eurohostel.eu/fi
e-post: eurohostel(at)eurohostel.fi
tfn. 09 – 6220 4737

Priserna i kraft till 16.2.2018.

Cumulus City Kaisaniemi Helsinki, Kajsaniemigatan 7, Helsingfors
Bokningskod: Samuelin Poloneesi 18

98 € / enkelrum / dygn (inkl. moms)
113 € / dubbelrum / dygn (inkl. moms)

Betalning per kontant eller kreditkort. Var och en betalar sin hotellövernattning på plats.

I priset ingår riklig frukostbuffé och bastu.

e-post: my.reservation(at)restel.fi
tfn. 020 045 646 (0,17€ /samtal + 0,81 €/min + pvm/mpm)

Priserna i kraft till 16.2.2018, varefter de reserverade rummen blir lediga för andra.

Hotel Arthur, Berggatan 19, Helsingfors
Bokningskod: POLONEESI18

1-personers standardrum 80€/dygn
2-personers standardrum 95€/dygn
1-personers standardrum med dubbelsäng 90€/dygn
2-personers standardrum med dubbelsäng 105€/dygn
1-personers Comfort-rum 90€/dygn
2-personers Comfort-rum 105€/dygn

I rumspriset ingår logi, bufféfrukost och moms. Tilläggsinformation om rummen på adressen http://www.hotelarthur.fi/fi/hotelli/huoneet/.

e-post: myyntipalvelu@hotelarthur.fi, tfn. 09-1734 4200 eller

e-post: vastaanotto@hotelarthur.fi, tfn. 09-173 441.

vardagar 08.00-17.00 (fredagar kl. 08.00-16.00)

Var och en bokar och betalar sitt logi själv.

Om hotellgästen kommer till hotellet efter klockan 18.00, ombeds hen vänligen meddela följande kreditkortsuppgifter för att bekräfta bokningen: Kreditkortsinnehavarens namn, kreditkortets nummer, kortets giltighetstid (mm/åå) och den tresiffriga säkerhetskod som finns på kortets baksida /CVC-nummer.

Rumsbokningar kan göras fram till 18.02.2018, varefter rummen blir lediga för andra

Original Sokos Hotel Helsinki, Glogatan 8, Helsinki
Bokningskod: Samuelin poloneesi 18

1-personers standardrum, 120€/dygn
2-personers standardrum, 140€/vrk

I priset ingår en riklig frukostbuffé, bastu, wi-fi och moms. Vi förbehåller oss rätt till moms-ändringar. Priserna innehåller ingen kommission och inte heller friplatser.

Priserna är i kraft till 16.2.2018 kl. 20.00. Var och en bokar och betalar själv sin övernattning. Betalning per kontant, med bank- eller kreditkort

e-post: sokos.hotels@sok.fi
tfn: 020–1234 600 / enskilda bokningar