Samuelin Poloneesin & Vinterstämman suojelijan Jan Vapaavuoren tervehdys


Hyvät kansanmusiikin ystävätVapaavuori

Tervetuloa Helsinkiin!

Helsinki on värikäs ja kirjava jokaisena vuoden päivänä, mutta ehkäpä erityisesti nyt kun kansanmusiikki ja kansantanssi valtaavat kaupungin. Helsingin urbaaniin sykkeeseen tulee tämän viikonlopun ajaksi uutta poljentoa. Festivaalin teemoina ovat suomenruotsalaisuus ja uusmaalainen kansanmusiikki sekä kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet. Tapahtumia on paljon ja ohjelma antaa lupauksia jopa rajojen rikkomisesta ja kokeilevista esityksistä. Helsinki on elävä ja kiehtova tapahtumien paikka. Helsingissä tapahtuu joka päivä ja olen ylpeä siitä, että helsinkiläiset pääsevät nauttimaan monipuolisesta tapahtumatarjonnasta omassa kotikaupungissaan. Tänä viikonloppuna kiitokset siitä pitää esittää myös tälle tapahtumalle.

Programmet är nyansrikt, och nyansrikhet passar väldigt bra in i Helsingfors. Vi har hela tiden något på gång här, och kulturupplevelser finns att tillgås i generösa mängder. Varje evenemang, konsert, utställning och uppvisning gör Helsingfors trevligare och intressantare. Helsingfors är, och vill vara, en scen för allt som är nytt, dynamiskt och överraskande.

Kansanmusiikilla on pitkät perinteet ja vahvat juuret, mutta se tuntuu edelleen ajankohtaiselta. Oman maansa kansanmusiikin, folkin, edustaja Bob Dylan sai peräti kirjallisuuden Nobel-palkinnon. Suomessa kansantarinoita musiikin muotoon hyvin modernilla tavalla tekee Kalevauva.fi-yhtye, joka eittämättä on onnistunut tuomaan genrelle uudenlaisia kuulijoita. Tänä päivänä kansanmusiikki ei enää suostu mihinkään muottiin, vaan pelimannilla voi aivan hyvin olla nahkahousut ja rokkarin sielu, ja silti tehdä tyylipuhtaasti omaa juttuaan.

Samuelin Poloneesi on kiertävä festivaali, joka järjestetään aina eri paikkakunnilla Suomessa. Näin se tarjoaa joka vuosi uusissa ympäristöissä aivan uudenlaisia kohtaamismahdollisuuksia. Tänä vuonna Helsinki on näiden kohtaamisten paikka, lämpimästi tervetuloa!

Haluan myös onnitella 50-vuotista Suomen Kansanmusiikkiliittoa ja toivotan festivaalille menestystä!

Pormestari Jan Vapaavuori, tapahtuman suojelija