Saaristopelimanniprojekti

Suomen Kansanmusiikkiliitto jatkaa ja kehittää yhteistyökumppaniensa kanssa vuosien 2012-2015  kokemusten perusteella Saaristomeren Saaristopelimanniprojektia vuonna 2017. Vuodesta 2016 projekti tehdään pienimuotoisemmin. Saariston kansanmusiikkitapahtumat kootaan tälle sivustolle siitä huolimatta.

Hankkeen päätarkoitus on lisätä kansanmusiikkitarjonnan määrää Saaristomerellä ja mahdollisesti myös muilla merialueilla, ja tiedottaa saariston kansanmusiikkitapahtumista. purjeveneulapalla

Myös saaristossa asuvia pelimanneja ja heidän musiikkinsa halutaan nostaa esille. Saaristossa on edelleen elävä pelimanniperinne, ja jo edesmenneiden saariston pelimannien työ on ollut merkittävää. Mestaripelimanni Aspö-Erikin syntymästä tuli vuonna 2011 kuluneeksi sata vuotta, ja Brunskärs-Majan syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta vuonna 2013.

Haaste veneileville ja mökkeileville pelimanneille!

Laittakaa entistä hanakammin jameja tai laituritansseja pystyyn saariston eri kohteissa Saaristomerellä tai jopa muuallakin. Tai soittakaa muiden veneilevien iloksi satamissa veneen kannella. Saariston kansanmusiikkitapahtumia voi ilmoittaa Suomen Kansanmusiikkiliittoon, lisäämme niitä tapahtumakalenteriin pitkin kesää.

Saariston kansanmusiikkitapahtumat 2019

Saariston pelimanniyhtyeet

 

Päivi Ylönen-Viiri
Suomen Kansanmusiikkiliiton toiminnanjohtaja ja veneilevä pelimanni, Aspö spelmän ry:n jäsen
toiminnanjohtaja(ät)kansanmusiikkiliitto.fi
0500 431 913
*****
Aikaisemmat Saaristopelimanniprojektivuodet:

Saaristopelimanniprojekti 2012
Saaristopelimanniprojekti 2013
Saaristopelimanniprojekti 2014
Saaristopelimanniprojekti 2015
Saaristopelimanniprojekti 2016
Saariston kansanmusiikkitapahtumat 2017
Saariston kansanmusiikkikonsertit 2018