Turkka Tellu & Alakotila Timo: Luurankonainen

Suomen Kansanmusiikkiliitto » Nettiputiikki » Äänitteet » Turkka Tellu & Alakotila Timo: Luurankonainen

Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua

Turkka & Alakotilan pitkän yhteistyön hedelmä sisältää sekä uunituoreita omia ja muiden tekemiä koskettavia tarinoita ja lauluja vuosien varrelta. Monet levyn lauluista liittyvät kuolemaan ja kohtaloon, luontoon ja luopumiseen. Silti sävy on ennemmin valoisa ja toiveikas kuin synkkä.

Tellu Turkka - laulu
Timo Alakotila - piano

Tellu Turkka ja Timo Alakotila ovat molemmat huikean kokeneita muusikkoja, joiden musiikillinen paletti ulottuu kansanmusiikista kuoro- ja orkesterimusiikkiin. Turkka tuli suurelle yleisölle tutuksi legendaarisen ruotsalaisen Hedningarna-yhtyeen laulajana 1990-luvulla ja on sen jälkeen vaikuttanut pitkässä rivissä kansanmusiikkiyhtyeitä sekä säveltänyt useita teoksia Suomen johtaville kuorolle kuten Philomelalle. Timo Alakotila on varmasti Suomen työllistyneimpiä muusikkoja, soittaen pitkässä rivissä yhtyeitä kuten JPP, T for Three, Tango-orkesteri Unto ja Nordik Tree. Hänen tunnistettava soittotapansa on lyönyt vahvan leimansa koko kansanmusiikkikenttään ja hän on säveltänyt musiikkia niin jousikvartetille kuin big bandille.
– Työtapamme on aina ollut improvisaatioon pohjaavaa, Tellu Turkka kertoo. Kumpikin reagoi toisen impulsseihin ajatusta nopeammin, niin että musiikki on kuin virkistävässä sävelvirrassa uimista. Ei pitkiä harjoitusperiodeja, vaan läsnäoloa ja heittäytymistä.
Turkka on monipuolisesti kiinnostunut taiteesta, mikä näkyy myös levynkansissa, jotka ovat hänen itsensä suunnittelemat. Vakavia teemoja pirskahtelevastikin käsittelevien kuvien teknisessä toteutuksessa auttoivat taiteilija Johanna Turunen ja valokuvaaja Karoliina Kolehmainen. Kuvat ovat osia Tellu Turkan näyttelystä Matka pimeän maahan (2017).

Kevät ja kuolema / Tyttö ja kettu / Auringon Poika ja Maan Tyttö / Baba Yaga / Iso Karhu / Luurankonainen / Lempi / Rauha / Ritari Marraskuu / Viimeinen valssi

 

Julkaisija: Seita Music


Koodi: SEITACD018
Julkaisuvuosi: 2019
Tuotteen tyyppi: CD
Tuotetta on varastossa

Hinta / Price: 20,00€

Kansanmusiikkiliiton kauppa on Kaustinen Folk Music Festivalilla 8.-14.7. Folk Shopissa. Sen jälkeen toimisto lomailee ja puramme Kaustisen myyntejä sen jälkeen. Voit tilailla tuotteita sähköpostilla toimisto@kansanmusiikkiliitto.fi ja laitamme niitä postiin jos pistäydymme välillä toimistolla. Pyrimme saamaan kaupan auki 15.8. viimeistään.