Suomen KansanmusiikkiliittoÄänellä itketty - Itkuvirsiä tämän päivän Suomesta |

Äänellä itketty – Itkuvirsiä tämän päivän Suomesta

Suomen Kansanmusiikkiliitto » Nettiputiikki » Äänitteet » Äänellä itketty - Itkuvirsiä tämän päivän Suomesta

Itkuvirret eli äänellä itkeminen on tunteiden ilmaisua sanojen ja itkumelodian avulla. Tunne muuttuu runoiksi, mitä itkuääni kannattelee. Äänellä itkeminen on ikiaikainen ja maailmanlaajuinen perinteenlaji, josta kehittyi Karjalassa erityisen rikas ja runoilmaisultaan pitkälle kehittynyt muoto. Itkuvirret ovat eron ja kohtaamisen runoutta, elämänkohujen ja traumojen sanoittamista, keino hoitaa patoutuneita tunteita.

Julkaistu: Äänellä itkijät ry ja Tuomas Rounakari 2013.

Koodi: ITKUJA01
Julkaisuvuosi: 2013