Kiertueyhtyeet kevät 2016

Tammikuu (vk 3 ja 4): Päivi Hirvonen Solo

Keikat:
20.1. klo 20, Perinnearkkuklubi, Ravintola Allotria, Hämeentie 68, Helsinki
21.1. klo 19, Rautawaara-klubi, Kokkolan kaupunginteatterin kahvila, Torikatu 48, Kokkola
26.1. klo 18, Mäntyharjun kulttuurisali, Kompantie 22, Mäntyharju
28.1. klo 22, Rahvaanmusiikin ilta, Telakka, Tullikamarin aukio 3, Tampere
29.1. klo 16, Forssan kaupunginkirjasto. Wahreninkatu 4, Forssa

PaiviHirvonen_211Päivi Hirvonen on viulisti ja laulaja, joka vie kuulijansa erilaisten tarinoiden äärelle. Hänen sooloesityksensä on sekoitus viulun ja laulun vuoropuhelua sekä näiden saumatonta yhteistyötä. Päivi on perinnetietoinen ja samalla uutta luova muusikko jonka musiikissa ja ilmaisussa herkkä ja vahva kohtaavat. Päivin musiikki pohjaa suomalaiseen traditioon, jossa vanhat jouhikkosävelmät, runolaulut ja polskat saavat uuden elämän. Näiden rinnalla soivat hänen omat uudet sävellyksensä, jotka kumpuavat tästä perinteestä ja omasta elämästä.

Päivi Hirvonen on Helsingissä vaikuttava muusikko, säveltäjä ja pedagogi instrumentteinaan viulu, laulu ja jouhikko. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011 ja tekee tällä hetkellä soolosoittoa ja tarinankerrontaa käsittelevää taiteellista tohtorintutkintoaan.
Päivi on toiminut muusikkona kansanmusiikin, kevyen musiikin ja klassisen musiikin saralla sekä esiintynyt soolona ja monenlaisten yhtyeiden kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla (mm. Ruotsi, Tanska, Espanja, Saksa, Taiwan ja Japani). Sooloprojektinsa lisäksi hän vaikuttaa yhtyeissä Okra Playground, LempiLempi, Duo Maija Kauhanen & Päivi Hirvonen ja Jouhiorkesteri.

http://paivihirvonen.com/

Helmikuu (vk 6): Ruumiinmullat

Keikat:
9.2.   klo 18, Mäntyharjun kulttuurisali, Kompantie 22, Mäntyharju
10.2. klo 20, Perinnearkkuklubi, Ravintola Allotria, Hämeentie 68, Helsinki
11.2. klo 21, Rahvaanmusiikin ilta, Telakka, Tullikamarin aukio 3, Tampere
12.2. klo 23.15, Rautawaara-klubi, Corner’s Pub, Torikatu 24, Kokkola
13.2. klo 19, A.Aimo-klubi, Lapilan kartano, Kauppakaari 11, Kerava

MG&RMJohannaTurunenRuumiinmullat (Poutanen-Rajakangas-Turkka) on kolmen naisen yhtye, joka hoitaa kansan kuolemanpelkoa ns. homeopaattisesti, eli pelottelemalla lisää kalmankäryisten laulujensa myötä.

Muusikot:

Kalma-Blondi (Petra Poutanen-Hurme) – laulu, kantele
Huutolaispoika (Hanna Rajakangas) – laulu
Amanuenssi Mama Kaber (Tellu Turkka) – laulu, morharppu, udu

Olemme koonneet konsertillisen kaamoslauluja, joissa kerrotaan vanhoja suomalaisia kauhutarinoita. Näitä tarinoita on kerrottu pimeinä syys- ja talviöinä kuiskaten ja selkäpiit karmien. Jokin näissä tarinoissa vain puree ja hytkyttää. Yleisö on yleensä ensin hiiren hiljaa ja laulujen loputtua hihkuu ja ulvoo!

”Kuu paistaa heliää,
kuollut ajaa keviää.
Etkös, elävä pelkää?”

Maaliskuu (vk 10): ENKEL

Keikat:
10.3. klo 21, Rahvaanmusiikin ilta, Telakka, Tullikamarin aukio 3, Tampere
12.3. klo 22.30, Poloneesiklubi, Corner’s Pub, Torikatu 24, Kokkola
19.3. klo 21, Haminan Teatteri (teatteriravintola), Isoympyräkatu 30A, Hamina
22.3. klo 18, BB Villa Aurora Tervanimentie 2,Mäntyharju
23.3. klo 20, Kihaus-klubi, Kerubi, Siltakatu 1, Joensuu

ENKEL press uusi_Jimmy TräskelinENKEL – luomufolkia pelimanniasenteella!

ENKEL on luomufolk-yhtye, joka nostaa hittikappaleita vuosisadan takaa nykykansan kuultavaksi. ENKELin 90-luvulla kasvaneiden naispelimannien musiikki on vaikuttunut yhtä lailla ajasta, jossa se on elänyt että ajasta, jossa sen tekijät elävät nyt. ENKELin musiikki on akustista, luonnonmukaista ja tuoretta, vaikka sen siemenen kylvivät pelimannit maahan jo satoja vuosia sitten.
ENKEL sai alkunsa spontaaneissa jameissa Porton lentokentällä vuonna 2013. Yhdessä soittaminen oli niin mukavaa, että pian puhuttiin jo ”maailman parhaan kiertuebändin” perustamisesta. Tämä kunnianhimoinen nimitys on käytössä edelleen, sillä siinä kiteytyy kaikki olennainen: yhteiset tavoitteet asetetaan korkealle ja niitä kohti pyritään töitä tehden ja hauskaa pitäen. ENKELin muusikot haluavat tuoda esiin suomalaisen kansanperinteen kiinnostavia yksityiskohtia, tanssittaa, liikuttaa, vaikuttaa ja ennen kaikkea soittaa musiikkiaan monenlaisille kuulijoille.

ENKEL julkaisi debyyttialbuminsa tammikuussa 2016 ja valittiin Folklandian 2016 showcase-sarjaan seuraavalla valitsijaraadin palautteella: ”ENKEL nousi esiin joukosta monellakin tasolla ja monella ominaisuudella – omaperäisyydellä, vahvalla yhteissoitolla, mielettömällä muusikkoudella ja bändimeiningillä, hervottomilla videoilla, ammattimaisilla promomateriaaleilla ja hakemuksesta näkyvllä tavoitteellisuudella. Soisin tälle nelikolle pitkän ja menestyksekkään uran.”

Muusikot:

Leija Lautamaja – 2,5-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki – 2,5-rivinen haitari, laulu
Maija Pokela – 15-kielinen kantele, laulu
Iida Savolainen – alttoviulu, laulu

http://www.enkelband.com/

Huhtikuu (vk 15): Sami Kukka

Keikat:
12.4. klo 18, Villa Aurora, Tervanimentie 2, Mäntyharju
13.4. klo 20, Perinnearkkuklubi, Bar Kapsäkki, Hämeentie 68, Helsinki
14.4. klo 21, Viriä!-klubi, Bar15, Kauppakatu 15, Seinäjoki
15.4. klo 21, Rautawaara-klubi, Corner´s  Pub, Torikatu 24, Kokkola
17.4. klo 17, Validi Karkia -klubi, Gallen-Kallelankatu 12, Pori

Sami Kukka press 11”Sami Kukan musiikki on keidas, valoisa aukio pimeän metsän keskellä. Kiireisessä ja sähköistyneessä maailmassa akustisten instrumenttien ja koruttoman laulun antautuvan haavoittuva sointi on kuin antiteesi kaikelle sille mitä musiikista on tullut: humaania ja haurasta, kutsuvaa ja anteliasta.

Sami Kukan, Maija Loukolan ja Ulf Krokforsin kanssa tehty musiikki on kuin sadonkorjuuajan kypsä hedelmä.

Trion musisoinnissa kuulee vaikutteita  Richard ja Linda Thompsonin, sekä Buddy ja Julie Millerin musisoinnista.

Loukolan bansurin utuinen ääni vie ajatukset kauas itämaille, Intiaan ja Kiinaan. Sen rauhalliset kontrapunktit Kukan kitaran ja Krokforsin lempeän mietteliään kontrabasson kanssa kutovat monimerkityksellistä ja monitasoista kudelmaa, jonka varaan kuulija voi antaa itsensä rentoutua.

Kukka ei kaihda yksinkertaistaa, ei pelkää tarkastella suuria hengellisiäkään ajatuksia. Hänelle ne ovat kuin meren hiomia kiviä, jonka kuluneeseen pintaan on tallennettu kaikki se sanaton viisaus, joka meidän ajallemme on jäänyt kuulumattomiin.

Sami Kukka ottaa – Loukolan ja Krokforsin avustuksella – nuo kivet ja totuudet käsiinsä, ja antaa niiden laulaa kauttaan.”

– Jean Ramsay (Rumba, Rytmi, Nuorgam, CREAT)

Muusikot:

Sami Kukka – laulu ja kitara
Maija Loukola – bansuri ja laulu
Ulf Krokfors – kontrabasso

https://fi-fi.facebook.com/pages/Sami-Kukka/172577666145162?sk=wall&filter=12

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

Kiertueille myydään maksimissaan viisi keikkaa/yhtye.

Kiertuetiedustelut: kiertuetuottaja Pauliina Pajala, Suomen Kansanmusiikkiliitto, toimisto (at) kansanmusiikkiliitto.fi, 044 738 1933, (09) 8731320

Tukijat: Opetus- ja kulttuuriministeriö, Musiikin Edistämissäätiö