Kiertuehaku

Covid-19-tilanteen vuoksi Kansanmusiikkiliitton kaikki kevään kiertueet on jouduttu perumaan ja kiertueet pyritään siirtämään syksylle.  Tästä syystä Kansanmusiikkiliitto ei järjestä tänä keväänä kiertuehakua syksylle 2021.

Haku kiertueelle tehdään joka vuosi samalla aikataululla: kevään kiertueille haetaan 1.-30.9. ja syksyn kiertueille 1.-31.3.  Keväisin järjestetään neljä kiertuetta (tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuu) ja syksyisin neljä kiertuetta (syys-, loka-, marras- ja joulukuu).

 • Yhtyeiden tulee olla korkealaatuisia ja valmiita suhtautumaan kiertueen tuomiin haasteisiin.
 • Pienimuotoisille 1-4 hengen akustisille kokoonpanoille ja moneen taipuville yhtyeille esiintymisiä on helpompi järjestää. Jos yhtye on iso, on yhtyeen on mahdollista hankkia myös omaa rahoitusta. Ilmoita hakemuksen yhteydessä, jos yhtye haluaa yhdistää kiertueeseen omaa rahoitusta. Taloudellisten realiteettien takia voidaan syksyn ja kevään kiertueille valita vain yksi isompi yhtye (5 henkeä) kiertueelle ilman mahdollista omaa rahoitusta.
 • Kiertueyhtyeen jäsenistä ainakin puolen tulee olla suomalaisia tai asua pysyvästi Suomessa.
 • Jatkuvasti suurena pysyneen hakijamäärän takia jo kiertueella olleille yhtyeille on asetettu noin viiden vuoden karenssiaika mahdolliseen uudelleenvalintaan, ellei yhtyeessä ole tapahtunut radikaaleja muutoksia. Tällaisia muutoksia ovat esim. yhtye on vaihtanut kokoonpanoa kokonaan tai jotain muuta isoa on tapahtunut, jonka takia kiertue on ajankohtainen.
 • Muista ilmoittaa hakemuksen yhteydessä, jos on päivämääriä jotka ehdottomasti EIVÄT sovi yhtyeelle! Jos esteitä ilmenee hakemuksessa ilmoitetuille vapaille ajoille hakemuksen jättöpäivän jälkeen toivoisimme, että ilmoittaisitte näistä heti valinta- ja järjestämistyön sujuvoittamiseksi.
 • Kiertueet ovat maksimissaan viiden päivän mittaisia (5 keikkaa).
 • Kiertuekuukaudet keväällä: tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuu. Kiertuekuukaudet syksyllä: syys-, loka-, marras- ja joulukuu. Tarkemmat ajankohdat kiertueille sovitaan samalla, kun valitaan kiertävät yhtyeet kausittain.
 • Hakuajan jälkeen tulleita hakemuksia ei huomioida.
 • Kiertuekonserteista maksetaan 165 euroa/muusikko sekä päivärahat, matkat ja majoitus (2 hh).
 • Valintaprosessista: Kiertue yhtyeiden valinnan tekevät kiertueorganisaatioon kuuluvien klubien järjestävät tahot. Jokainen taho valitsee hakijalistalta omin valintamenettelyin top 4 ja esittää ne viimeiseen valintakokoukseen, jossa valitaan lopulliset neljä kiertueyhtyettä klubien edustajien keskusteluiden pohjalta. Valitsemisprosessissa etsitään jokaiselle kaudelle kaikkia kiertueen järjestäjiä ja heidän toiveitaan kunnioittavaa yhtyevalikoimaa sekä mahdollisimman hyvää kokonaisuutta kiertueyhtyeiden välille.
 • Äänentoistosta: Kansanmusiikkiliiton kiertueiden esiintymispaikat ovat pääosin akustisia tai varustettu pienellä/keskikokoisella äänentoistolla. Kiertuekeikat tehdään sillä kalustolla mikä keikkapaikoissa on, joten kiertueille hakevien esiintyjien kannattaa huomioida se laatiessaan lavakarttaa/teknistä rideriä kiertuetta varten.