Folklandia Etkot

acc_2_dscf0720pekko_hires10-2-pienempi

Folkandia Etkot 2017
12.1.2017 klo 19-22.30
Musiikkitalon ravintola, Helsinki
Liput 12,50/ 8,50 euro (Ticketmaster), 10 / 7 (Musiikkitalo)

Folklandia Etkoilla makupaloja Folklandia-risteilystä, uusi 2-rivismestariyhtye Accrowbatics, laulu-jouhikkovelho Pekko Käppi sekä glitteriä ja tradia yhdistävä mammantytöt!

Accrowbatics, tätä on odotettu! Milloin vähärivisen haitarin huippukaartiin kuuluvat pelimannit lyövät hynttyynsä yhteen, ja päästään kuulemaan musiikkia, jota tällaisella kokoonpanolla ei ole ennen kuultu? Se tapahtuu nyt 2017 Folklandialla ja sitä ennen Folklandian Etkoillla! Lukuisissa maailmanmainetta niittäneissä yhtyeissä soittaneet Markku Lepistö, Jari Komulainen, Pekka Pentikäinen ja Juha Virtanen loihtivat taidolla, tunteella ja huikealla tekniikallaan kansanmusiikin syövereistä kumpuavista omista sävellyksistään svääreihin tempaavaa musiikkia. Maanpinnalla pysytään tiukasti perinteisen suomalaisen kansanmusiikin kiemuroissa. Lisää löylyä lyövät Tapani Varis, basso sekä Petri Hakala, kitara.

Pekko Käpin virtuoosimainen jouhikolla kruunattu kansanmusiikki surffailee ennakkoluulottomasti folkin, hevin ja tanhun välimaastossa. Jouhikkonero Pekko Käpin shamanistinen ote toimii niin pimeässä kuin valossakin. Etkoilla kuulemme, ehkä, iloisia monologeja tuhkasta, muinaisista pedoista ja liian kirkkaasta valosta tai siiten ikivihreitä sävelmiä vuosisatojen laskoksista.mamikset_slaavikyykky_tekstilla-kopio

mammantytöt! on uusi, tuore ja valloittava duo, joka hurmaa heleällä stemmalaululla, villeillä vihellyssooloilla ja railakkaalla soitolla. Duon ohjelmisto koostuu sekä omista sävellyksistä että suomalaisista kansanlauluista ja -sävelmistä. Kappaleet kertovat tarinoita etäsuhteen raastavuudesta, flirttailusta, puolison kuolemasta ja ryyppäämisestä niin exän kuin hämärän lontoolaisen tyypin kanssa… Vahva duosoitto, puhdas stemmavihellys ja naisten ainutlaatuiset, täydellisesti yhteen kietoutuvat lauluäänet tarjoavat kuulijalle rouheaa, pehmeää, riipaisevaa sekä humoristista musiikkia, jota duo kuvailee nimellä cool Finnish folk.

Järjestäjinä: Suomen Kansanmusiikkiliitto, Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä, Nuorisoseurat / Pispalan Sottiisi