Valtakunnallinen kansanmusiikin päivä 10.5.2017!

Kansanmusiikin päivä 2017VALTAKUNNALLINEN KANSANMUSIIKIN PÄIVÄ 10.5.2017!

Lavat, torit, telkkarit ja läppärit soittavat kamua ympäri Suomen!
Haluamme sinut mukaan toteuttamaan Kansanmusiikin päivää!

Kansanmusiikin päivä on valtakunnallinen kansanmusiikin teemapäivä. Keskiviikkona 10.5.2017 kansanmusiikki ja kansantanssi ovat esillä koko Suomessa. Kansanmusiikin päivä toteutetaan mm. Suomen kansanmusiikki- ja kansantanssitoimijoiden, oppilaitosten, kirjastojen ja eri medioiden massiivisena yhteistyönä. Me tarvitsemme sinut ja organisaatiosi mukaan järjestämään Kansanmusiikin päivää.

Kansanmusiikin päivä on KEK:n hanke kansanmusiikin ja -tanssin näkyvyyden kasvattamiseksi. KEK tarjoaa järjestäjien käyttöön Kansanmusiikin päivän visuaalisen ilmeen. Se sisältää eri kokoisia logoja, julistepohjia ja facebook-kansikuvan, jotka ovat ladattavissa Drive-kansiosta: https://drive.google.com/open?id=0B28NchOB3B1dRUZOREwzNm00cm8

Ilmeen on suunnitellut Paula Susitaival.

Kansanmusiikin päivän tavoitteita:
– Lisätä kansanmusiikin ja kansantanssin näkyvyyttä medioissa ennen kesän festivaalikautta: kansanmusiikki soi tv:ssä, radiossa ja paikalliskonserteissa yhden keväisen päivän aamusta iltaan ympäri Suomen!
– Mahdollistetaan alueellisille medioille ja alueellisille kansanmusiikin toimijoille kohtauspaikka, mukana myös alueellisia kulttuuritoimijoita kuten museot ja kirjastot
– Hanke tukee sekä festivaalitoimijoita, muusikoita, yhtyeitä, alueellista kulttuuritoimintaa ja aineettoman kulttuuriperinnön esiintuontia tasa-arvoisesti ympäri Suomea.

Esimerkkejä siitä, miten yhteistyökumppanit voivat olla mukana:
– yhtye heittää keikan palvelutalossa
– koulu tilaa kansantanssikonsertin ja työpajan
– radio toimittaa kansanmusiikkiohjelmaa
– ravintola järjestää kamujamit
– kamu-opiskelijoiden tutkintokonsertteja samalle päivälle
– paikallismedian informoiminen

Ajankohtaisimmat tiedot Kansanmusiikin päivästä tapahtumakalentereineen päivitetään KEK:n ylläpitämälle kansanmusiikin ja -tanssin nettisivulle www.kansanmusiikki.fi.

Millä tavalla haluat toteuttaa kanssamme Kansanmusiikin päivää ja mitä ajatuksia se herättää? Kerro ideasi ja kysy aiheesta osoitteesta info(at)kansanmusiikki.fi.

Lisätietoja: Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus, www.kansanmusiikki.fi, info(at)kansanmusiikki.fi

Takaisin edelliselle sivulle