Pelimanniyhtyeiden SM-kilpailun yleisen sarjan voitti Tradikaali

Pelimanniyhtyeiden SM-kilpailut järjestettiin Sepän Soiton yhteydessä Mäntsälässä 8.6.2013. Kilpailujen yleisen sarjan voittoon musisoi Tradikaali.

Tradikaali

Tradikaali on nykykansanmusiikkiyhtye, joka on saanut alkunsa Tahdittomat-kansantanssiryhmän taustayhtyeenä. Nykyisellä kokoonpanolla yhtye on toiminut vuodesta 2010. Yhtye soittaa sekä perinteistä että uutta suomalaista kansanmusiikkia modernilla otteella, ja musiikissa on vaikutteita myös muista tyylilajeista ja kulttuureista. Ohjelmistoon kuuluvat perinteisten kansansävelmien lisäksi omaa tuotantoa sekä sävellyksiä mm. Hannu Kellalta ja Timo Alakotilalta. Kappaleiden sovitukset tehdään yhdessä koko bändin voimin. Yhtye ei tee musiikkia otsa rypyssä, vaan pyrkii pitämään hauskaa niin keikoilla kuin treeneissä.

Bändin jäsenet ovat kotoisin Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Mauno Järvelän Näppäri-kursseilla on ollut suuri merkitys monen jäsenen kansanmusiikki-innostukseen. Toisaalta ennen Tradikaali-yhtyeeseen liittymistä osalla bändin jäsenistä ei ollut lainkaan kokemusta kansanmusiikista. Erilaiset musiikilliset taustat rikastavat yhtyeen sovituksia paljon.

Ulkomaiset festivaalit ovat tuoneet bändin toimintaan ammattimaisuutta ja laajentaneet musiikillisia ajattelu- ja toimintatapoja. Kaikki bändin tytöt opiskelevat musiikkia.

Tradikaali valittiin myös Vuoden nuoreksi pelimanniksi 2013 Folklandia-risteilyllä. Vuoden nuoreksi pelimanniksi nimetään nuori tai nuoria, jotka esimerkillään ja toimillaan kannustavat muita nuoria.

www.myspace.com/tradikaali

www.sepansoitto.fi/

Takaisin edelliselle sivulle